ELF Fekete péter
Életkorod

Elmúltál 18?

A site használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatónkban foglaltakat.

Elkötelezettek vagyunk a kultúrált italfogyasztás mellett.

Fehér nyúl

Fehér Nyúl

A sör szenvedélyük. Nekünk is. Szeretnek kísérletezni. Mi is. Ugorjunk az ismeretlenbe. Jöttök ti is?

Az alábbi söreiket fogod megtalálni klubunkban:

Pils

Pilsünk a német iskolát követi, a cseh változatnál világosabb, szárazabb és kevésbé malátás.

Azért csavartunk rajta egy keveset, és újhullámos szlovén komlót használtunk hozzá, amiből még egy visszafogott hidegkomlózásra is jutott.

Ha ipára vágysz, de nem akarsz megállni egy-kettőnél, akkor ez a te söröd.

Minden tulajdonságában hamisítatlan amerikai IPA, egyedül az alkoholtartalma alacsonyabb. Egész estés, vagy akár egész napos sörözések elengedhetetlen kelléke. Folyamatos fogyasztásra.
Ez a sörünk egyben a Budapest Bike Maffia hivatalos söre is. Minden palack megvásárlásával az ő céljaik elérését, azaz a hajléktalan emberek, rászoruló családok, szociális intézmények segítését is támogatod.

Psycho Cycle
Turbid (NEIPA)

Hazy? Igen. Juicy? Igen. Hoppy? Igen. Kell ennél több? Igen.

Kell még az egyensúly, hogy egyikből se legyen túl sok, és ahogy a korty legurult a torkodon, egyből akard a következőt.

A Fehér Nyúl zászlóshajója, ebből a sörünkből fogy a legtöbb.

Története még a főzde születése előttre nyúlik vissza. Házisörfőzőként sokat dolgoztunk a fejünkben élő „IPA” receptjének megtalálásán. Ez végül sikerült is, ezért elindítottuk a sört a házisörfőzők éves versenyén. Ott több mint 70 sör között az első helyen végzett, ez is adott egy lökést a Fehér Nyúl elindításának irányába. Receptje azóta sem változott lényegesen. Klasszikus amerikai IPA.

IPA
Rafa

Kísérleti N-yúl sorozatunk legelső tagja volt az indulás hónapjaiban, melyet egy kedves házisörfőző barátunkkal, Szabolccsal közösen főztünk.

Azóta is főzzük, a Fehér Nyúl mára elképzelhetetlen Rafa nélkül. A legelső kérdés egy fesztiválon gyakran az, hogy „Rafa van?”. Ezzel együtt a legmegosztóbb sörünk is, kóstolás után semleges biztosan senki nem marad iránta. Tejsavbaktériummal savanyított, laktózzal selymesített, citromhéjjal ízesített IPA. Limoncello sör.

„Kit érdekel a Reinheitsgebot?” – mondhattuk volna a sör születésekor.

Ugyanis a búza és a gyümölcsök használatát a német sörtisztasági törvény egyaránt tiltotta. Minket mégsem ez inspirált, hanem egy olyan klasszikus bajor búzasör megalkotása, amit gyümölcsökkel teszünk még frissítőbbé és izgalmasabbá. Valódi mangó és maracuja került az erjedő sör mellé a tartályba. Az együtt erjedés hatására a gyümölcsökban lévő cukrokat is mind felhasználja az élesztő. Az eredmény egy gyümölcsös, egyáltalán nem édes, inkább frissítően savanykás búzasör. 

White Passion
Calm Storm

A balti porterre nem lehet azt mondani, hogy könnyed stílus.

Ennek a magas alkoholtartalmú, malátás, alkohoholos lagernek is egy szélsőséges változatát álmodtuk meg. Csak a fény felé tartva láthatunk benne egy kis bíbor derengést, másképp nézve éjfekete. Illata és íze aszalt gyümölcsös, csokis, enyhén kávés. Ízgazdagsága enyhe alkoholos melegséggel párosul. Nem csak téli estékre!

Jó alap a hordóban érleléshez, szeretünk vele kísérletezni. Aktuális hordóérlelt változatait megtalálod a Kísérleti Nyulak között. Érdemes összekóstolni!

Egy klasszikus, egyszerű bajor búzasör, banános-szegfűszeges aromákkal.

Sallangok nélküli sör.

Hellga
Russian Imperial Stout 2020

Russian Imperial Stoutunk negyedik generációja.

A 2020-as változat még testesebb, letisztultabb, csokisabb, mint a tavalyi.

Szeretjük a nehéz, sötét, fajsúlyos söröket, amiktől néhány palack elfogyasztása után hirtelen meg lehet váltani a világot. Mégha csak egy estére is. Russian imperial stoutunk pont ilyen. Ráadásul évről évre közelít ahhoz az ideális képhez, ami fejünkben erről a típusról él. Fekete, tömény csoki, kakaó és kávé, testes, visszafogottan alkoholos. Főzése után kb. egy évig érleljük a főzdében, mielőtt piacra kerül. Érdemes belőle eltenni a pincébe is pár üveggel, az évek jót tesznek neki.

Szeretjük a nehéz, sötét, fajsúlyos söröket, amiktől néhány palack elfogyasztása után hirtelen meg lehet váltani a világot.

Mégha csak egy estére is. Russian imperial stoutunk pont ilyen. Ráadásul évről évre közelít ahhoz az ideális képhez, ami fejünkben erről a típusról él. Fekete, tömény csoki, kakaó és kávé, testes, visszafogottan alkoholos. Főzése után kb. egy évig érleljük a főzdében, mielőtt piacra kerül. Érdemes belőle eltenni a pincébe is pár üveggel, az évek jót tesznek neki.

Russian Imperial Stout 2019
Barleywine 2019

Akkor ez most sör vagy bor?

Teljes mértékben sör, kizárólag vizet, malátát, komlót és élesztőt használtunk fel hozzá. Ráadásul a miénk egy SMaSH, azaz single malt, single hop változat. Egy fajta maláta és egy fajta komló került bele. Az eredmény mégis egy komplex, aszalt gyümölcsös, karamelles malátássággal és ananászos komlóaromákkal teli ital. Nem csak az alkoholtartalom miatt szállhat versenybe a borokkal

Egy izgalmas trió egyvelege ez a sör, hiszen édes, savanyú és sós egyszerre, de legfőképpen savanyú. 

Az összetevői között fellelhető a smokerben sült alma, a virágméz és a fahéj egyaránt!

Trinitas
Marques

A portói hordóban érlelt változata a wee heavynknek.

Illatában megtévesztő: könnyen összekeverhető a hosszasan érlelt, belga malátapezsgőkkel. Szájba véve a vörösborokra jellemző savassággal egészül ki a malátás test és az édeskés íz.

Wee heavynk sherrys változata a gyümölcsös zamatok szerelmeseinek kedvez.

Illatában aszaltgyümölcsök hada jelentkezik, ami az ízében is megjelenik. E mellett a desszertborra jellemző édeskésség egészíti ki az alapsört.

Barreloso
Benny

Ízében a Benriach hordó fája, illatában pedig a tőzegfüst az első, ami megragadja a kóstoló érzékeit.

A single maltok szerelmeseinek kötelező darab!

“Biztosak vagytok benne, hogy ebbe a hordóba is sört töltöttünk?” – kérdeztük a Glen Floralt kóstolva.
A speyside-i Glen Moray hordója a balti porterünkből egy hihetetlenül selymes, tejszínes whisky likőrt varázsolt. Virágos, fűszeres, narancsos. Komplex és könnyed egyszerre.
Glen Floral
Scottie Piper
Az ebéd utáni pihenő közben elaludt az óvónéni.
Ezt kihasználva a lurkók belekeverték a fekete temperát a reggeliről maradt kakaóba.
Az islay-i whiskykre, köztük az Ardbegre is jellemző jódos, temperás tőzegfüst intenzíven érkezik illatban és ízben egyaránt.
Az első Főzdefesztek meghatározó élményei voltak számunkra a Hara’Punk sörei és trabantja.
Hatalmas öröm, hogy azóta már nálunk is főztek jópár sört. Most eljött az első kollab ideje is. Az eredménye egy extrém alkoholtartalmú narancsos étcsoki ihlette imperial stout lett. Durván kakós, a rengeteg narancsnak köszönhetően gyümölcsösen savanykás. Az alkohol kellemesen melegít, utóíze pedig azt nyújtja, amit szerettünk volna, jó minőségű narancsos étcsoki.
Punk Rabbit

Szeretnél ehhez hasonló kiváló söröket kóstolni minden hónapban?

Legyél Te is klubtag és csatlakozz hozzánk!

A kosár üres.