Félegyházi Sörműhely Fóti kisüzemi sörfőzde
Életkorod

Elmúltál 18?

A site használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatónkban foglaltakat.

Elkötelezettek vagyunk a kultúrált italfogyasztás mellett.

First craft beer

First Craft Beer

7 év kutatás és tanulás. Sok sör kóstolása. Majd 2017-ben elindul itthon is a business. Nagyban. Profi sörökkel mert ez a szenvedélyük. Nekünk is.

Az alábbi söreiket fogod megtalálni klubunkban:

Pilsner

Alsóerjesztésű Pilsnerünk a legjobb cseh hagyományok alapján készült.

Receptjét a Cseh Sörfőzők Egyesületének elnökével közösen állítottuk össze, hogy egy ízletes, könnyű cseh lágert tehessünk az asztalotokra.

 

A FIRST India Pale Ale a hagyományos IPA-khoz illeszkedve egy enyhén gyümölcsös illatú, könnyen iható sör lett.

Büszkén ajánlunk beszélgetésekhez, zenehallgatáshoz és nagy mulatságokhoz egyaránt.

IPA
Belgian Witbier

Felsőerjesztésű belga búzasör.

A Wit sörök hagyományaihoz méltón narancshéjjal és korianderrel készült, így téve teljessé a búzasörök édeskés, fűszeres ízvilágát.

Ötféle komlóval fűszerezett, virágos illatbombájú, sűrű, gyümölcslészerűen átlátszatlan New England IPA.

A 2019-es Belvárosi Fesztiválra a fesztivál résztvevőinek kérése alapján készült – és a sikerek után egyértelműen állandó sörünkké vált.

Flower Power
Belgian Cherry

Felsőerjesztésű belga búzasör alapú meggyes sör, melyben a belga wit fűszeressége jól párosul a meggy enyhe fanyarságával.

Felsőerjesztésű belga búzasör alapú áfonyás sör, melyben a belga wit fűszeressége és az áfonya gyümölcsössége kiváló összhangban van.

Blueberry Ale
Victoria’s NEw Secret

Különleges, Vic Secret komlóval főzött sűrű, átlátszatlan, baracklészínű New England IPA összeforrott virágos-gyümölcsös komlóssággal.

Testes dupla IPA virágos, gyantás ízekkel és illatokkal, mely felmelegít a téli estéken is. Malátás test, komlókeserű, illatfelhő tökéletes egyensúlyban.

Ugly Sweater 2020
Kuan

Különleges, Single Hop – azaz egyfajta komlóval készült India Pale Ale-t tarthatsz a kezedben, ha megrendeled Kuant, első Tripla IPA-nkat.

A sörbe hatalmas mennyiségű, 60 kilogramm Ekuanot komló került, hogy egy fantasztikus illatokat eregető, komlókeserű finomságot kapjunk – mindez és a megnövelt malátamennyiség gyönyörűen fedi el a 9.3%-os testet.

 

Simcoe és Mosaic komlókkal fűszerezett, tökéletes Dupla IPA: a 8%-os alkoholfokot ügyesen rejti el a megnövelt malátaágy édeskéssége és a hidegkomló keserűsége.

Virágos, gyümölcsös illatokkal.

Countryside Buddha
Dagon

11 hónapig rumoshordóban érlelt Imperial Stout, melyben az édeskés és gyümölcsös ízjegyek összhangba kerülnek a csokis malátás alappal.

Tökéletes desszertsör.

Ír cream-whiskey hordóban 11 hónapig érlelt testes, sűrű Imperial Stout.

Előbbi fás, whiskey-s jegyei tökéletesen párosulnak utóbbi pörköltes-kávés-csokis ízvilágával és a magas alkoholfokot (11%) ellenpontozó malátássággal.

Finlay
Day Out

Klasszikus lager egy hidegkomlózott csavarral, így a hagyományos sörös vonal találkozik az amerikai komlókeserűkkel és -illatokkal.

Azoknak, akik a mindennapokat is különlegesként élnék meg.

11-féle malátával főzőtt 11%-os Russian Imperial Stout.

A csokis-karamellás-kávés ízvilág tökéletesen fedi az erős testet és kellemes, kortyolgatós, éjfekete stoutot eredményezett. 4 hónapig tartályban, 10 hónapig palackban érleltük.

Baba Yaga
Season Of The Phoenix

Ahogy a főnixmadár a halálból feltámadva új erőre kel, úgy kezdünk neki mi is 2021-nek!

Az új élet pedig új kihívásokra vár: összeraktunk hát egy főzőháznyi gyümölcskosarat – egy fűszeres, észteres, száraz saisonba csomagoltunk megggyet, szedret és ribizlit, hogy egy fanyar, száraz különlegességet hozzunk lére.

Könnyen komlózott APA alapra készült sűrű, narancsszín mangóbomba.

Szisszentés után már jön is a gyümölcsös illatfelhő és az édeskés, könnyen csúszó ízvilág.

Mango Pale Ale

Szeretnél ehhez hasonló kiváló söröket kóstolni minden hónapban?

Legyél Te is klubtag és csatlakozz hozzánk!

A kosár üres.