Reketye Brewery Rotburger Sörfőzde
Életkorod

Elmúltál 18?

A site használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatónkban foglaltakat.

Elkötelezettek vagyunk a kultúrált italfogyasztás mellett.

Rizmajer sör

Rizmajer sör

2012-ben nyílt meg a sörház Csepelen. Menő hely menő söröknek. Semmi pasztőrözés. Meg kísérletezni is nagyon szeretnek. Pl. megvolt már a Popcorn IPA?

Az alábbi söreiket fogod megtalálni klubunkban:

Világos lager

A jó világos sör titka a minőségi alapanyagok használata, a gondos főzés és a megfelelő idejű erjesztés.

Ez a világos sör megfelel az 1516-os bajor sörtisztasági törvénynek, csak vizet, árpamalátát, komlót és élesztőt tartalmaz. A többhetes erjesztés alatt érnek harmonikusan össze az ízei.

Egy könnyű világos sör, meggyvelő, és borpárlat találkozása ez az izgalmas rózsaszín habkoronával megáldott gyümölcsös sör.

A meggyvelő fanyar és édes ízeit a komló és a konyak markáns keserűje teljesíti ki, és együtt adják ezt az üdítően egyedi sört.

Konyakos meggyes
Cingulus

Kávés, csokoládés illatával rögtön bárkit meghódít ez az éjsötét színű porter.

Ízében az édes maláta és a kellemes komlós, pörkölt kávés keserű kontrasztja dominál. Lágy, selymesen krémes szénsavja hamisítatlanul angolos. Önállóan fogyasztva is nagyszerű, de remekül passzol marhahúsos ételekhez, vagy akár édességekhez is. Télen, nagy hidegben csokoládéval, fahéjjal és tejszínnel csodás forralt sört készíthetünk belőle, aminek egyetlen hölgy sem tud ellenállni.

Egy speciális, a Rizmajer Sörfőzde által kikísérletezett főzési eljárásnak köszönhetően a Cortez egy hamisítatlan mexikói stílusú sör, mely 55 % csírátlanított kukoricát és 45 % világos, pilzeni malátát tartalmaz.

Ezért nem kukoricás, hanem kukorica sör.

A főzde kukorica söre a lágyabb, édeskésebb ízvilágot képviseli. A kukorica és a kellemesen zöldséges aromájú komló az amerikai-mexikói sörök kevésbé fűszeres, tisztább, egyszerűbb ízeit nyújtja. A Cortez remek példája annak, hogy egy jó sörhöz elsősorban nem reklám és marketing, hanem tudás, tapasztalat valamint megfelelő mennyiségű és minőségű alapanyag kell. 

Cortez
Mézes-narancsos gyömbérsör

A Rizmajer gyömbér sörét a felhasznált méz, a narancsok kifacsart leve és belefőzött héjának zamata teszi egyedivé, és a karamell maláta adja meg a kerek testét és meleg tónusú, félbarna színét.

A mézes, malátás illat mellett a gyömbér utánozhatatlan aromája rögtön érezhető a poharunkból. Ízeiben az enyhén édeskés maláta, a diós-karamelles karakter és a narancsos frissesség egészíti ki az intenzív, de jól adagolt gyömbéres ízt. A testes félbarna sör, a kesernyés komlózás és a gazdag, édes fűszerezés remek arányban eltalált találkozása. Télen a kandalló előtt kortyolgatva, vagy akár egész évben jól behűtve, aperitifként ajánlott a fogyasztása.

A főzde szűretlen búzasöre élesztőtől opálos, szép virágméz színe és tojásfehér árnyalatú, dús habja rögtön elvarázsol. Illatában a bajor búzasörökre jellemző szegfűszeg, banán és érett ananász dominál.

Ízében nem olyan könnyed citrusos, mint egy nyári búza, hanem a frissesség és a banán-szegfűszeg-ananász trió mellett teltebb, édeskésebb világot is felvonultat. Igazi zamatos búza, melyet ősztől késő tavaszig élvezhetünk igazán.

Búza
Rumos szilvás

Gyümölcsvelőre fejtett láger sör rummal átitatva.

Gyümölcsös Porter

Fekete Cherry
Málnás búza

Gyümölcsös szűretlen búzasörmix

Double Corn IPA

Popcorn IPA

Szeretnél ehhez hasonló kiváló söröket kóstolni minden hónapban?

Legyél Te is klubtag és csatlakozz hozzánk!

A kosár üres.