Autentikus „bajorbúza”.
A szakavatottak tudják, mitől is olyan különleges és közkedvelt a Hefeweizen: a hefe azaz élesztő, illetve weizen azaz búza szavakból tevődik össze.
A stílus fontos ismérve, hogy felsőerjesztésű, és szűretlen, erősen opálos, védjegye pedig a palack aljában összegyűlt nagymennyiségű seprű. A búzamaláta/maláta aránya minimum 50%, de nem ritka az ennél is több búzamalátát tartalmazó főzet.
A Thomas Menner 1701. Hefeweizen, megfelelve a kritériumoknak, egy hamisítatlan „bajorbúza”, egy csipetnyi innovációval. Balling foka 11, V/V %, 5,2. A búzasörre jellemző banán és szegfűszeges ízeket, a citra hidegkomlózásnak köszönhetően egy citrusos árnyalás is kiegészíti.
Az eredeti bajorbúzákhoz hasonlóan citrom hozzáadását nem igényli.