Szarvasi Sör Ugar Brewery
Életkorod

Elmúltál 18?

A site használatával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatónkban foglaltakat.

Elkötelezettek vagyunk a kultúrált italfogyasztás mellett.

Thomas Menner

Thomas Menner

Ezt a sztorit figyeljétek. Thomas és felesége, Ursula a 17-ik században érkezett Pannonhalmára. Ez után két telket is kaptak. Ott sörfőzdét indítottak. Ez nagyon menő. A söreik pedig oh mein Gott!

Az alábbi söreiket fogod megtalálni klubunkban:

Világos

A Thomas Menner 1701. világos sör az európai kolostori sörfőzés hagyományait követi.

Az alkoholtartalmában 5,8 V/V%-os ital különleges, konvencióktól eltérő komlózással készül.
Balling foka 14. Világos, aranysárga színébe enyhe vörös árnyalat vegyül, a pale ale és a Carared maláták hozzáadásától. Ízében megjelennek az angol és a belga sörökre jellemző fűszeres, gyümölcsös aromák, de fő karakterét a komlóból származó ízek adják. Telt íz és tartós hab jellemzi. Illata a kolostorkertet idézi.

A tradicionális terméksála középső tagjaként is az európai kolostori sörfőzés hagyományait követi, amely leginkább öreg, vagy ősi sört jelent, és Düsseldorf környékéről számazik.

Bár hasonló a nevük és részben a technológiájuk is, ez felsőerjesztésű ital, nem azonos az angol ale sörökkel, amelyeknél ez letisztultabb, markánsabb ízvilággal rendelkezik.

Alkoholtartalma 6 V/V %, Balling foka 14.8, a különleges malátáknak köszönhetően vörös-barnás árnyalatú, egyben telt, malátás ízű.

A Challanger aromakomló alkalmazásával az élesztő képezte gyümölcsös, fűszeres jegyek mellett a földes és earl greyre jellemző citrusos aromák is megjelennek. Altbier sörünk egyfajta átmenetet képez a világos ale és a barnasörök között, mindamellett határozott karakterével méltó párja is azoknak. Illata a kolostorok ódon könyvtárába vezet bennünket.

Félbarna
Barna

Értékesebb és súlyosabb beltartalmi összetevők ráébresztették a szerzeteseket arra, hogy böjt idején maximálisan biztosítva van szervezetük számára a megfelelő tápanyag bevitel.

Ezen italok különlegességét az adta, hogy töményebbé készítették a többi sörnél, így akár a hosszabb utazásokat is minőségromlás nélkül vészelte át.

A nyár végén főzték, egész télen át hűvös pincékben tárolhatták már a középkorban is, aztán a tavaszi ünnepek alkalmával verték csapra őket.

Barna sörünk alkoholtartalma 7 V/V %, Balling foka 18, amely a barna sörök esetében általános. A többi termékünkhöz hasonlóan itt is felsőerjesztés technológiát alkalmazunk, mely megalapozza az alapvetően száraz, robosztus pörkölt ízvilág mellett az asztalt gyümölcsös, ünnepi aromák megjelenését is.

Ez a sör sokkal hosszabban időzik az ászokpincében mint a többiek. Különleges illata a kolostorok szentélyének élményével ajándékoz meg bennünket.

A sörcsalád legújabb tagja egy „modern craft”, egy American Pale Ale, mely a legnemesebb, Amarilló komló hozzáadásával készül.
Az apátsági sörök mellett, ez egy szénsavasabb, könnyedebb sör, mely a nyári forróságban érvényesül igazán.
Az APA sörökre jellemző frissesség, a komló karakteressége és az élesztő adta gyümölcsösség egyszerre jelenik meg benne. Balling foka 14, alkoholfoka 5,9%, színe a pale ale komlónak köszönhetően aranysárga, hasonlóan a Thomas Menner 1701. Abbey Ale sörhöz.

APA
Búza

Autentikus „bajorbúza”.
A szakavatottak tudják, mitől is olyan különleges és közkedvelt a Hefeweizen: a hefe azaz élesztő, illetve weizen azaz búza szavakból tevődik össze.

A stílus fontos ismérve, hogy felsőerjesztésű, és szűretlen, erősen opálos, védjegye pedig a palack aljában összegyűlt nagymennyiségű seprű. A búzamaláta/maláta aránya minimum 50%, de nem ritka az ennél is több búzamalátát tartalmazó főzet.

A Thomas Menner 1701. Hefeweizen, megfelelve a kritériumoknak, egy hamisítatlan „bajorbúza”, egy csipetnyi innovációval. Balling foka 11, V/V %, 5,2. A búzasörre jellemző banán és szegfűszeges ízeket, a citra hidegkomlózásnak köszönhetően egy citrusos árnyalás is kiegészíti.

Az eredeti bajorbúzákhoz hasonlóan citrom hozzáadását nem igényli.

Szeretnél ehhez hasonló kiváló söröket kóstolni minden hónapban?

Legyél Te is klubtag és csatlakozz hozzánk!

A kosár üres.